MENU

PODPORA

PON - PET: 7.00 - 15.00
+386 4 537 10 00

DELITE NAS S PRIJATELJI

Zgodba
o VIPI

Naša zgodba

Zgodovina podjetja VIPI

Vipi d.o.o. na Brezjah je družinsko podjetje z bogato tradicijo proizvodnje in prodaje sadnih sokov in osvežilnih pijač VIPI, sadnih in zeliščnih kisov ACETUM, domačih žganih pijač KLANŠEK. Podjetje ima svoje korenine v letu 1957 in svojo pozornost usmerja predvsem v proizvodnjo ekoloških izdelkov ter polnjenje v povratno stekleno embalažo.

2020

TRETJA GENERACIJA

Vipi d.o.o. je družinsko podjetje in v zadovoljstvo nam je, da smo v letu 2020 uspešno izvedli prenos že na tretjo generacijo, in sicer je vodenje podjetja prevzel Vilijem Klanšek. Poleg vpeljave novih tehnologij v proizvodnjo je cilj tudi ponoven dvig prepoznavnosti blagovne znamke Vipi. Zavzemamo se tudi za okolju prijazno proizvodnjo, zato smo med drugim vključeni tudi v evropski projekt »Algaecan« raziskovanja možnosti vzgoje koristnih alg v odpadnih vodah živilske industrije.

2005

STORITEV POLNJENJA

Leta 2005 je podjetje razširilo svojo dejavnost in začeli smo polniti tudi proizvode drugih blagovnih znamk. Najvidnejša sodelovanja vključujejo npr. Marche, Mercator, Eurospin, Kelterei Stadler, Watzmann ipd.

1993

NOVI POSLOVNI PROSTORI

Zlata 90-ta pa so prinesla še večje spremembe. Leta 1990 so se začeli graditi novi poslovni prostori na Brezjah. S svojo arhitekturno dodelano zasnovo se zelo lepo in nevpadljivo vključujejo v podobo sicer turističnega kraja. Poleg tega se je leta 1992 družba iz obrtniške delavnice preoblikovala v podjetje Vipi d.o.o.

1989

SOKOVI VIPI

Nismo se ustavili le pri proizvodnji danes dobro prepoznanih osvežilnih pijač, ki so jim domačini nadeli ljubkovalno ime 'vipike'. V želji, da bi izdelovali več in bolj kvalitetne proizvode, smo leta 1989 začeli s proizvodnjo sokov. Novo družino, ki je obsegala motni jabolčni sok, rumeno in rdečo pomarančo, ananas, jagodo ter marelico, smo leta 1991 začeli polniti v pure-pack oziroma tetra-pack embalažo.

1988

DRUGA GENERACIJA

Po uspešno opravljenem delu si vsak zasluži počitek. Tako je Viljem Klanšek svojo obrt predal v upravljanje svojemu sinu Viliju, ki je bil že poln zanosa in novih idej.

1968

BLAGOVNA ZNAMKA VIPI

Blagovna znamka VIPI se je dejansko pojavila šele leta 1968, kar enajst let po prvih začetkih. Ime VIPI je okrajšava za Vilijeve pijače. Ni naključje torej, da je podjetje ves čas pod vodenjem Vilija, vprašanje je le katerega od treh?

1967

PRODAJA OD VRAT DO VRAT

Prvo desetletje je minilo predvsem z dostavo večjim podjetjem oziroma gostinskim lokalom. Po tem obdobju tešenja žeje delavcev in obiskovalcev gostiln, pa se je zgodil preobrat; začeli smo s prodajo od vrat do vrat, kar je bila za tiste čase velika novost. Da je na dvorišče prispela rumena Oranžada, rjava Kola, živo rdeča Pokalica, prozorni Tonik ali grenko začinjen Bitter lemon, ste lahko spoznali po veseli melodiji, ki je prihajala iz hup naših dostavnih vozil.

1957

SODAVIČARSTVO KLANŠEK

Podjetje Vipi ima že kar nekaj-letno zgodovino. Če smo čisto natančni, se je vse skupaj začelo leta 1957, ko je Viljem Klanšek starejši ustanovil sodavičarstvo Klanšek. Začetki so bili skromni, domača garaža se je spremenila v proizvodne prostore.

Skupine izdelkov

Obiščite spletno trgovino in izbirajte med več kot 50 izdelki
VIPI
Podjetje za proizvodnjo pijač
Narejeno v Sloveniji, z ljubeznijo
Enostavno <br>nakupovanje

Enostavno
nakupovanje

V spletni trgovini >

Brezplačna <br>in ažurna dostava

Brezplačna
in ažurna dostava

Kam in kdaj dostavljamo >

Vrhunska kakovost <br>izdelkov in storitev

Vrhunska kakovost
izdelkov in storitev

Naše zadovoljne stranke >

Lokalna, trajnostna <br>pridelava

Lokalna, trajnostna
pridelava

Zgodba o jabolku >

Ste lastnik lokala ali <br>restavracije?

Ste lastnik lokala ali
restavracije?

Ugodnosti sodelovanja >

Postanite VIPI<br>stranka

Postanite VIPI
stranka

Registrirajte se danes >

Starostna omejitev

Vsebina spletne strani je zaradi ponudbe alkoholnih pijač namenjena polnoletnim osebam.
Ali ste starejši od 18 let?

DA, sem starejši/a od 18 let