si en
Pravno obvestilo

Na podlagi Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP) je podjetje Klašek d.o.o. (v nadaljevanju "podjetje") nosilec materialnih avtorskih pravic nad vsebinami spletnega mesta v najširšem pomenu.

Besedila, fotografije, ilustracije, animacije, zemljevide, avdio-video posnetke, računalniški programe
idr. je brez pisnega dovoljenja podjetja prepovedano kopirati, prepisovati, razmnoževati in razširjati v komercialne namene.

Z zakonom (ZASP, členi 48, 49, 51) sta dovoljena uporaba oz. reproduciranje avtorskega dela na podlagi pravice javnosti do obveščenosti, v izobraževalne namene ter za ponazoritev, soočenje in napotitev v citatni obliki, vendar je pri tem obvezno navesti vir (delujočo spletno povezavo) in avtorstvo dela.

ZASP (člen 50) dovoljuje tudi uporabo in reproduciranje avtorskega dela v omejenem številu za zasebno, nekomercialno, uporabo.

Varstvo osebnih podatkov


Podjetje zagotavlja, da v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov teh spletnih strani.

To pomeni, da podjetje zbira osebne podatke samo kadar jih uporabnik posreduje prostovoljno ter s tem dovoljuje zbiranje, hranjenje in obdelavo osebnih podatkov. Podjetje se obvezuje, da bo zbrane podatke hranilo in uporabljalo samo toliko časa, kot bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani.

Podjetje osebnih podatkov uporabnikov ne bo posredovalo nobeni drugi, fizični ali pravni, osebi. V primeru sodelovanja z drugimi podjetji, ki za Klanšek. d.o.o. opravljajo storitve (npr. priprava in izvedba nagradne igre ali izdelava spletne strani), bo tem omogočen dostop do podatkov, ki so neobhodni za izvedbo njihove storitve. Ta podjetja so obvezana, da dostopa do podatkov ne bodo zlorabila in jih bodo uporabljala izključno za izvrševanje svojega dela.

Klanšek d.o.o. in avtorji vsebin na spletnem mestu www.vipi.si od uporabnika pričakujejo, da bo spoštoval zapisane določbe in zakone s področja varovanja zasebnosti, prava intelektualne lastnine ter avtorskega prava. V nasprotnem primeru bodo ob odkritju zlorabe in kršenja zakonov proti storilcu prisiljeni ukrepati.

Odgovornost podjetja

Podjetje se obvezuje, da bo v dobri veri in v okviru svojih zmožnosti skrbelo za pravilnost in ažurnost objavljenih vsebin na spletnih straneh. S tem Klanšek d.o.o. ne izključuje možnosti za pojav napak med objavljenimi vsebinami. Vse informacije in vsebine posredovane prek tega spletnega mesta so tako zgolj informativne narave, saj podjetje ne more prevzeti odgovornosti za njihovo absolutno točnost.

Narava svetovnega spleta in spletnega mesta vipi.si onemogoča nadzor nad vsebinami, do katerih vodijo hipertekstualne povezave (linki) s tega spletnega mesta. Zato Klanšek d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za vsebine, ki so uporabniku dostopne prek teh povezav.

Naročanje na e-novice


Spletno mesto vključuje možnost naročanje na e-novice, ki so orodje za ohranjanje stika med uporabnikom in podjetjem. Splošne e-novice ter novice za partnerje in novinarje so namenjene obveščanju o novostih na spletnem mestu in v podjetju, nagradnih igrah, svetovanju uporabnikom ipd. Za naročilo e-novic uporabnik vpiše svoj elektronski naslov, na katerega bo prejemal obvestila. Ponekod lahko vpiše tudi ostale podatke, a le-ti niso obvezni.

Podjetje se obvezuje, da bo tako pridobljene podatke zbiralo in hranilo izključno za pošiljanje e-novic in jih ne bo posredovalo nobeni nepooblaščeni fizični ali pravni osebi.

Naročnik e-novic se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic, ravno tako enostavno, kot se je nanje prijavil. Z odjavo se uporabnikov elektronski naslov izbriše s seznama naročnikov e-biltena.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?