si en
1. Splošni pogoji uporabe spletne trgovine Vipi

Splošni pogoji spletne trgovine Vipi so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Lastnik spletne trgovine Vipi je podjetje Klanšek d.o.o., Brezje 76D, 4243 Brezje in si kadarkoli pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev uporabe brez predhodnih obvestil in pričnejo veljati takoj, ko so objavljeni na spletni strani www.vipi.si.

Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine Vipi pazljivo preberete Splošne pogoje uporabe. Če se z njimi ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

Spletna trgovina Vipi si pridržuje možnost napak pri cenah izdelkov, opisih, tehničnih specifikacijah in ne prevzemamo odgovornosti ali jamstva za točnost informacij. Vse fotografije so simbolične.

2. Postopek nakupa v spletni trgovini Vipi

Naročilo nakupa je razdeljeno na pet korakov in se sklepa v slovenskem jeziku ter je zavezujoče tako za kupca kot prodajalca.

1. korak

V spletni trgovini uporabnik izbere željene izdelke in jih doda v košarico s klikom na ustrezno ikono. V košarico se lahko doda poljubno število izdelkov. Ko uporabnik z dodajanjem izdelkov zaključi, lahko nadaljuje z nakupovanjem (izdelki se v košarici shranijo za kasnejši nakup) ali zaključi nakup. Izdelke v košarici lahko poljubno brišete z ikono "X" oz. spreminjate količino. Ko je uporabnik naročilo oblikoval se pomakne na naslednji korak s klikom na ikono "Naprej".

2. korak

Registrirani uporabniki vpišite svoje uporabniško ime in geslo v namenski polji. Neregistrirani uporabniki se morajo za nakup registrirati z vnosom E-poštnega naslova in klikniti ikono "Ustvarite račun" in nato izpolniti obrazec. Vnosna polja, ki so označena z zvezdico, morajo biti izpolnjena obvezno.

3. korak

Preglejte ali je naslov za dostavo in plačilo pravilen. Če želite izdelek poslati na vaš naslov kjer ste dosegljivi dopoldan, lahko naslov za dostavo spremenite. Na naslednji korak se pomaknite s klikom na ikono "Naprej".

4. korak

Izberite način dostave. Možna je dostava preko lastne dostave podjetja Klanšek d.o.o. in Pošte Slovenije. Pred nadaljevanjem pazljivo preberite Splošne pogoje uporabe in kliknite belo ikono, če Splošne pogoje uporabe sprejemate oz. prenehajte uporabljati spletno trgovino, vkolikor jih ne želite sprejeti. Na naslednji korak se pomaknite s klikom na ikono "Naprej".

5. korak

Izberite način plačila. Možno je plačilo po povzetju, ki ga plačate dostavni službi z gotovino ob prevzemu pošiljke ali po ponudbi z nakazilom na transakcijski račun. Podrobnosti za nakazilo boste prejeli na vaš elektronski naslov. Naročilo potrdite na ikono "Potrjujem naročilo". Potrdilo o oddanem naročilu boste prejeli na vaš elektronski naslov.

3. Registracija uporabnika

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema Splošne pogoje uporabe spletne trgovine (objavljeni na tej strani). Za nakup izdelka v spletni trgovini se je potrebno registrirati. Z registracijo v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo, ki ga določi uporabnik sam in je tajno. S tem pridobi pravico do nakupa izdelkov, s čimer uporabnik postane kupec.

Za podatke, ki nam jih posredujete ob registraciji, jamčite, da so točni in veljavni. Spremembo vaših podatkov nam lahko sporočite na elektronski naslov: info@vipi.si

4. Izjava zasebnosti

Spletna trgovina Vipi, Klanšek d.o.o. , se zavezuje k zaupnosti osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Pravilnikom o varstvu osebnih podatkov in bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam. Izjava zasebnosti je podrobno opredeljena v zavihku Izjava zasebnosti.

5. Cena in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini Vipi, www.vipi.si, so navedene v € (evrih) in že vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Vse cene v spletni trgovini so cene blaga in ne vsebujejo stroškov dostave. Cene veljajo od trenutka naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

V primeru, da se cena artikla med postopkom obdelave naročila spremeni, bo spletna trgovina Vipi kupca o tem obvestila. Spletna trgovina Vipi bo po svojih najboljših močeh poskušala v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med Spletno trgovino Vipi in kupcem je sklenjena v trenutku, ko uporabnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za Spletno trgovino Vipi kot za kupca.

Cene so redne in/ali akcijske s popustom (jasno označene v spletni trgovini Vipi), ter se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupec lahko opravi preklic naročila v roku 2 ur po oddaji naročila po elektronski pošti. Po preteku 2 ur od naročila, mora odpoved naročila biti opravljena preko telefona.

6. Način plačila

Kupec lahko v spletni trgovini Vipi naročeno blago plača na dva načina:

• po povzetju (naročilo plačate dostavni službi z gotovino ob prevzemu pošiljke)

• po predračunu (z nakazilom na naš transakcijski račun), ki ga boste po oddanem naročilu prejeli na vaš elektronski naslov. Po prejemu plačila bomo naročene izdelke, ki so na zalogi, poslali z dostavno službo najkasneje v 5 delovnih dneh (velja za vsa plačila prejeta do 15.00).

7. Dostava blaga

Rok dostave naročenih izdelkov je 5 delovnih dni od datuma sprejetja vašega naročila oz. prejetja nakazila po predračunu v primeru, da je izdelek na zalogi. Če določenega izdelka nimamo na zalogi vas bomo obvestili po telefonu ali elektronski pošti in se dogovorili za dobavni rok in dostavo naročenega izdelka.

Dostavo pošiljk na naslove izven našega dostavnega področja z odkupnino opravlja Pošta Slovenije. Strošek poštnine se prišteje k znesku naročila in se plača po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Dostava poteka pretežno v dopoldanskem času, vse delovne dni v tednu. Če v času dostave ne boste dosegljivi, vam bo dostavljalec pustil obvestilo o prispeli pošiljki, ki jo boste lahko dvignili na označeni pošti. Pri plačilu pošiljke z odkupnino (plačilo po povzetju) provizijo Pošte Slovenije (za prenakazilo zneska odkupa), ki znaša 0,98 € krije kupec. V primeru, da bi dostavljalec Pošte Slovenije želel dodatno zaračunati provizijo za vplačilo univerzalnega vplačilnega naloga UPN, je kupec ni dolžan plačati. Če dostavljalec kljub temu želi plačilo provizije, naj ponovno preveri spremni dokument kjer je navedeno, da je vplačnina plačana po pogodbi.

8. Vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 8. dneh od prevzema blaga sporoči na elektronski naslov info@vipi.si ali pisno po pošti na naslov Klanšek d.o.o., Brezje 76D, 4243 Brezje, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec mora v 8. dneh od poslanega sporočila o odstopu od naročila podjetju vrniti blago nepoškodovano, v nepoškodovani originalni embalaži in nespremenjeni količini. Edini strošek, ki ga ima kupec z odstopom od naročila oz. pogodbe je neposreden strošek vračila blaga, ki ga pošlje na naslov podjetja.

9. Postopek vračila kupnine

Podjetje Klanšek d.o.o. vrne kupnino kupcu najkasneje v 10. dneh od prejetja vrnjenega blaga izključno na osebni bančni račun, ki nam ga sporočite v postopku vračila. Gotovine ne izplačujemo.

10. Uporaba piškotkov

Piškotek je podatek, ki ga spletni brskalnik uporabnika samodejno začasno shrani na njegovem računalniku za čas obiska spletne trgovine Vipi in služi za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice ter ostale nujne podatke, ki služijo za pravilno delovanje spletne trgovine Vipi. Piškotek lahko shrani tudi vaše uporabniško ime in geslo, tako da se vam ni potrebno ob vsakokratnem obisku na novo prijaviti v vaš račun. Uporabo piškotkov lahko uporabnik tudi onemogoči v svojem brskalniku, a v tem primeru spletna trgovina Vipi ne bo delovala brezhibno.

11. Končna določba

Splošni pogoji uporabe spletne trgovine Vipi, www.vipi.si, pričnejo veljati z dnem 19.9.2011 do preklica.

Podatki o lastniku spletne trgovine Vipi.si:

Naziv: Vipi, d.o.o.
Naslov: Brezje 76D, 4243 Brezje
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?